Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 111. szám /2009/1. január-február

2009-02-16

JÁRJAD BORZAS ...

Első alkalommal adott otthont Somogyjád megyei szóló és páros néptáncversenynek. Az Illyés Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény által "Járjad, borzas"! címmel meghirdetett rendezvényre szóló és páros kategóriában nevezhettek a gyermek és ifjúsági korú
néptáncosok. A verseny lehetőséget kívánt biztosítani a Somogy megyei táncegyüttesek, művészeti iskolák néptánc tanszakainak találkozására, a tehetséges táncosok bemutatkozására. Célul tűzte ki, hogy szűkebb hazánk, Somogyország táncait a somogyi gyerekek minél teljesebben megismerjék, elsajátítsák.
A verseny felkészülési alkalmat jelentett az országos szóló és páros néptáncversenyre is. A versenyre a megye 10 tele-püléséről neveztek művészeti iskolák, együttesek. A neves szakemberekből álló zsűri 53 versenyszámról mondott véleményt.
4 korcsoportban, 10 éves kortól 18 éves korig, szólóban vagy párban versenyezhettek azok, akik vállalták a megmérettetést. A versenyzőknek egy somogyi táncot, majd egy általuk szabadon választott tájegység táncát kellett előadniuk. A színes somogyi tánckincs, a gazdag magyar és nemzetiségi tánckultúra sokszínű szórakozást ígért mindazoknak, akik ezen a napon ellátogattak a jádi művelődési házba. A versenyt követően táncházba várták a rendezők az érdeklődőket. A Juhos zenekar muzsikájára azok is táncra perdültek, akik addig csak nézőként, ülve élvezték a táncot. A rendezvény sikere érdekében összefogott a falu. Sokan támogatták anyagilag, különdíj felajánlásával, a vendéglátáshoz nyújtott segítséggel a versenyt. Köszönet érte!
A versenyen szép somogyjádi sikerek születtek. Kategóriájában 2. helyezést ért el a Tóth Fanni - Berdár Zoltán, a Huszti Bonita - Ferber Kristóf és a Ferber Adél - Ihász Tamás páros. Tóth Fanni és Berdár Zoltán a zsűritől különdíjat is átvehetett stílusos somogyi táncáért. Felkészítőjük Bózsa Brigitta és Turi Endre volt. Gratulálunk!
Bögös Lászlóné

Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates