Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XVII. évfolyam 113. szám /2009/3. Május - Június - Július

2009-07-03

ITT A VAKÁCIÓ, IRÁNY A NYÁR!

 Mint minden évben, idén is bővelkedünk nyári programokban. Az iskola ez évben is lehetőséget adott a gyerekeknek, hogy jelentkezzenek a fonyódligeti táborba. Az elmúlt évek felejthetetlen élményeit híven tükrözi a „Nosztalgia tábor" elnevezés, ahol június 20-tól június 26-ig 44 felső tagozatos gyermek vesz részt négy pedagógus kíséretében. A tábor egyben 27 tanulónak az osztálykirándulása is. A programok mellett egy hajókirándulást is tesznek Badacsonyba a gyerekek.

 

A Várdai Ifjúsági Alkotótábor június 22-27. között lesz, ahol művésztanárok irányításával képzőművészeti alkotásokat készíthetnek a gyerekek.

 

Örömmel értesítem a foci-barátokat, hogy idén először kerül megrendezésre június 29. - július 3. között a labdarúgó tábor Somogyjádon. A délelőtt folyamán megismerkedhetnek a gyerekek más sportágakkal (tollaslabda, asztalitenisz, lábtenisz stb.), majd a közös ebéd elfogyasztása után edzésen fejleszthetik labdarúgó - technikájukat az általános iskolások. A tanulókkal hivatásos edző, ifj. Rábel Imre, Gundy Richárd testnevelő tanár, valamint egy-két alkalommal a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgói foglalkoznak. S ha ez még nem volna elég, egy alkalommal strandolási lehetőséget biztosítanak a várhatóan 40 fős csapatnak a Balatonon. A tábor lezárásaként a kadarkúti és a mezőcsokonyai U13-as válogatottal fognak megmérkőzni tehetséges gyerekeink. Hajrá!

 

A somogyjádi „Falukirándulásra" július 23-án és július 24-én kerül sor. A tervezett út Eszergom-Visegrád-Szentendre, amelyre Alexa Ferencnél lehet jelentkezni. Az angol nyelvet szerető gyerekeknek a református egyház rochesteri kapcsolatának köszönhetően ismét lehetőségük nyílik augusztus 3.-7. között egy jókedvű, játékos hetet eltölteni amerikai tanárok társaságában. Dalokat, mondókákat tanulhatnak a gyerekek, valamint fejleszthetik angol tudásukat. A tábor zárásaként az angol nyelvű műsort követően tábortűz mellett tölthetnek el egy szép estét a gyerekek és felnőttek. Felhívom a somogyjádiak figyelmét a szomszédos települések falunapjaira is, amelyet Alsóbogáton augusztus 7-én 8-án, Eddén és Jutában augusztus 29-én szerveznek meg.

 

Bízunk benne, hogy fenti programokon sokan részt vesznek majd, és jókedvűen töltünk el együtt néhány napot a hosszú, forró nyárból.

 

Ezúton kívánunk mindenkinek kellemes időtöltést, jó pihenést!

 

Fábián Emőke

Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 24th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates