Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 116. szám /2009/6. December

2009-12-21

SPORT HÍREK

KITÜNŐ ŐSZI SZEZONON VANNAK TÚL LABDARÚGÓ CSAPATAINK

 


Befejeződött a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idénye. Férfi felnőtt csapatunk eddigi szereplése minden várakozást felülmúlt, hiszen jelentősnek mondható, 7 pontos előnnyel, a megyei I. osztályba jutást érő első helyen áll a bajnoki tabellán. Az utolsó három fordulóban a Kadarkút és a Csokonyavisonta elleni hazai 1-0-ás győzelmeket egy ragyogó siker (4-2) követte Kaposszerdahelyen, az egyik legnagyobb riválisunk ellen.

A bajnokság befejezése után nem vonulhattak pihenőre játékosaink, hiszen Magyar Kupa mérkőzéseken folytattuk ezt a szép győzelmi sorozatot. Az északi csoport két élcsapatát, az Öreglakot és a Balatonszentgyörgyöt búcsúztattuk el a további küzdelmektől, bekerülve ezzel a legjobb 12 csapat közé. A kupában a folytatás február 28-án lesz, ahol valószínűleg már egy magasabb osztályban játszó csapaton keresztül vezetne az út az országos főtáblára kerüléshez.

A feladat tehát adott a jövőre nézve, hiszen labdarúgóink sporttörténelmet írhatnak községünk életében. Olyan lehetőség nyílt meg az őszi szereplésünk következtében, amire már nagyon régen volt példa, és akkor nem sikerült. A csapat mindent megtesz, hogy most összejöjjön ez, és nehéz döntés elé állítsa az egyesület vezetését....

A lányok szereplése is várakozáson felüli, hiszen az ismét NB II-ben induló női csapatunk jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokság félidejében. Azt hiszem, hogy ezzel a helyezéssel elégedettek lehetünk, de meggyőződésem, hogy jóval több van ebben a csapatban, mint amit az ősz folyamán nyújtott. A cél, legalább megtartani ezt a helyet, de egy bravúros tavaszi szerepléssel akár a dobogó második foka is elérhető, ami szintén egy sporttörténelmi eredmény lenne.

Fiataljaink, utánpótlás csapataink számára is véget ért a 2009-es bajnoki szezon. A lányok jól indultak a bajnokságban, hiszen sokáig magabiztosan léptek át minden ellenfelükön, de novemberre megtört valami, és a korábbi győzelmeket vereségek követték.

A fiú ifistáink szereplése csalódás, hiszen mindössze 3 győzelem szerepel a nevünk mellett, pedig ez a játékos garnitúra sokkal többre lenne hivatott. Nem a képességekkel van elsősorban a probléma, hanem hozzáállásbeli, akarati tényezők eredményezték ezt a sikertelen szezont.

Végezetül a Szabadidő Sportegyesület és a Szabadidő Klub labdarúgó szakosztályainak vezetősége nevében is szeretném megköszönni, játékosaink és a csapat körül tevékenykedők munkáját, szurkolóinknak, támogatóinknak - külön kiemelve az önkormányzat - az anyagi és erkölcsi segítségét, amellyel hozzájárultak eredményeinkhez.

Birkás Béla labdarúgó szakosztályvezető


SPORTCSARNOK PROGRAMJAI

Novemberben péntekenként zajlottak a Grosics Gy. Gyerekfoci mérkőzései, hétvégenként, pedig az NB II-ben érdekelt röplabda csapatunk, valamint a Megyei Bajnokságban szereplő kosarasaink mérkőzésein szurkolhattunk.

December 5-én ismét nálunk rendezte meg a Somogy megyei Röplabda Szövetség a nagysikerű Mix röplabda tornájának első fordulóját. Egész nap, két pályán egyszerre játszottak a csapatok. A mix tornára 10 fős csapatok jelentkeztek, egyszerre a pályán a 6 főből 3 női és 3 férfi játékosnak kell mérkőznie. Somogyjád színeiben két csapat indult, a felnőttekből álló amatőr és a junior játékosokból álló csapat. Mindkén csapatnál a tisztes helytállás és a játék öröme volt a fontos, és ez az erős mezőnyben jól is sikerült.

Gyönyörű kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők a sportcsarnok előterében, a világ válogatott többszörös magyar, olasz és japán bajnok Kántor Sándor felesége Kántorné Tóth Krisztina fotókiállítása Japán mesék címmel márciusig lesz látható nálunk.

Ezt követően reményeink szerint a Somogyi Hírlap legújabb sajtófotó kiállítását Kaposvár és Csurgó után nálunk is láthatjuk.

A továbbiakban folytatódnak a Falufoci rangadói, majd januárban hétvégenként a labdarúgó tornáké a főszerep. A tavalyi sikeres lebonyolításnak köszönhetően nálunk kerül megrendezésre az 51. Kovács Rezső röplabda kupa január 16-án, szombaton.

Aki nemcsak szurkolni, hanem szervezett formában sportolni is szeretne, azokat szívesen látjuk tornázni, röplabdázni, tollasozni, ping-pongozni, tengozni stb.

Bakné Pánger Tímea


LOVASHÍREK

A lovas hírekkel következő számunkban foglalkozunk.
Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates