Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 116. szám /2009/6. December

2009-12-21

KÖZSÉGI KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG

Ismét eltelt egy év, újra advent van. A megszokottól kissé eltérő karácsonyi rendezvényünkön a Somogy Táncegyüttes 60 éves fennállásának évfordulójára készített műsorát láthattuk. Az egy alkalomra tervezett gálaműsorból egész műsorsorozat lett, hála a lelkes ismerősöknek, családtagoknak, a néptánc szerelmeseinek, a sok érdeklődőnek.

 

Elsőként Oláh József-Foltin Jolán: Dudanóta című koreográfiáját láthatta a Sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő nézősereg. Együd Árpád: Perőcsényi verbunkja után a fiataloké volt a táncparkett. Olyan gyerekek léptek színpadra, akik szüleik példáján felbuzdulva szintén a néptáncot választották hobbijuknak. Tóth Fanni és Berdár Zoltán szatmári csárdást táncolt. A produkció különlegessége volt, hogy improvizáltak, azaz rögtönöztek, nem betanult koreográfiát táncoltak. Ez nagyon nehéz még a felnőtt előadóknak is.

Ezt követően a Vízöntő együttes-Mosóczi István: Amerikás dal című koreográfiája következett. A táncszínházi mű a kivándorlás sötét időszakát eleveníti meg.

Ismét a fiataloké lett a főszerep, somogyi párost, eszközös kanászt és csillagtáncot mutatott be: Huszti Bonita és Ferber Kristóf, valamint Ferber Adél és Ihász Tamás. Mind a négyen a művészeti iskola növendékei, felkészítő tanáraik Bózsa Brigitta és Turi Endre. Művészeti iskolánk számos növendéke táncol, énekel a Somogy Táncegyüttesben, a Roxinházban és más felnőtt művészeti csoportokban. Büszkék vagyunk rájuk és örülünk, hogy néha azért visszalátogatnak hozzánk egy-egy fellépés erejéig. Így tett ismét Felde Rebeka is, aki népdalokat énekelve kápráztatta el hangjával a közönséget.

 

A műsor záró számaként egy igazi hamisítatlan falusi disznóvágás előkészületeibe és munkálataiba kaphattunk betekintést Merczel István: Sár című koreográfiájának segítségével.


Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates