Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 118. szám /2010/2. március-április-május

2010-05-15

JELZŐRENDSZERES HÁZI SEGITSÉGNYÚJTÁS

Somogyjád községben 2006 évben került bevezetésre a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, melyet folyamatosan bővítünk.

 

Jelzőrendszeres házi  segítségnyújtás igénybe vétele szempontjából szociálisan rászorult:    • egyedül élő 65 év feletti

 

    • egyedül élő súlyosan fogyatékos, vagy pszichiátriai beteg személy, vagy

 

    • kétszemélyes háztartásban élő 65 év feletti, illetve súlyosan fogyatékos, vagy pszichiátriai beteg személy, ha egészségi állapota indokolja a szolgáltatás folyamatos biztosítását.A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás folyamatos készenléti rendszerben működik. Somogyjád községből 7 szociális gondozó végzi a feladatot.

 

Riasztás esetén a rendszert működtető Help - Box Rendszerház Kft központjába fut be a jelzés. A központban is szakképzett diszpécser fogadja a hívást, aki azonnal megteszi a szükséges intézkedést. (riasztja a gondozót, orvosi ügyelet, orvos, mentő, rendőrség, tűzoltóság, szomszéd, hozzátartozó értesítése stb.)

 

A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás igényléséhez vezetékes telefon szükséges.

 

2010 évtől megszűnt az állami támogatás a jelzőrendszeres házi segítségnyújtásra,  s pályáznunk kellett, hogy a továbbiakban is a megszokott színvonalas módon teljesíthessük a szolgáltatást.

 

Pályázatunkat elfogadták, így továbbra is 33 településen tudjuk nyújtani a szolgáltatást.

 

A szociális  gondozónak 30 percen belül a riasztás helyszínén kell lennie, a segélyhívás okául szolgáló probléma megoldása érdekében azonnal intézkednie kell, szükség esetén  további egészségügyi, vagy szociális ellátást is kell kezdeményeznie.

 

Ehhez szükséges volt átgondolnunk, megterveznünk, hogy az ellátottak számára a legmegfelelőbb módon biztosítsuk az ellátást.

 

Somogyjád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete munkánk hatékonyabbá tétele érdekében megvásárolta a már jól ismert „HELP-BOX"-os  feliratú autót.

 

Somogyjád Község Önkormányzata helyi rendeletében a gépjármű használatát szabályozta, melyet a gondozók betartanak.

 

Amennyiben úgy gondolja, hogy Önnek, családtagjának, vagy ismerősének szüksége van a szolgáltatás nyújtására, kérem az Alapszolgáltatási Központ és „Együtt Könnyebb" Időskorúak Otthona Somogyjád Kossuth L. u. 48. szám alatt személyesen felkeresni szíveskedjen, vagy az 589-073 telefonszámon érdeklődhet a szolgáltatás nyújtásáról.

 

A szolgáltatás díját Somogyjád Község Önkormányzata átvállalta, mely 30 Ft/nap.


Forrás: Jádi Újság

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates