Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam 124. szám 2011/3. május-június-július

2011-07-29

SPORT HÍREK

RÖPLABDASIKER

 

Magabiztosan nyerte a Somogy megyei Röplabda Bajnokságot a Somogyjádi Röplabda Se az elmúlt bajnoki szezonban Jezeri Tibor játékos edző vezetésével.

 

Örvendetes, hogy a csapatban helyi fiatalok is szerepeltek: Bak Dániel, Györék Alex és Kovács Richárd.

 

A tervek szerint az ősztől az NB II-ben szerepel a csapat, a tagdíj bevételeikből teljesíteni tudják a nevezési feltételeket, a Sportcsarnokban pedig biztosítottak a feltételek az edzésekhez és a mérkőzésekhez, illetve a csapathoz visszatérnek az előző szezonban a Veszprém NB II. csapatát erősítő játékosok is.

 

Reméljük, a következő idényben is izgalmas, győztes szetteket láthatunk a csapattól, és sokan szurkolnak nekik.

 

Akik pedig amatőr szinten szeretnék űzni ezt a remek sportot, azokat várjuk szeptembertől az amatőr csapatba, ahol a mozgás és játék öröméért korra, nemre való tekintet nélkül mindenkit szívesen látunk röplabdázni!


FÉRFI LABDARÚGÁS

 

Június 18-án véget ért a 2010/2011. évi megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság. Sportegyesületünk felnőtt csapata az utóbbi évtizedek legnagyobb sikerét elérve, a 2. helyen végzett a déli csoportban, teljesítve ezzel a kitűzött célt. Az igazán nagy bravúr, a megyei I. osztályba jutás azonban elmaradt, mivel a Marcaliban megrendezett osztályozó mérkőzésen 2-1 arányban vereséget szenvedtünk a Lengyeltótitól. Csapatunk valamennyi tagját ettől függetlenül elismerés illeti, hiszen 20 győzelemmel, 4 döntetlennel, és mindössze csak 2 vereséggel zárta az idényt. Külön kiemelendő, hogy a legkevesebb gólt kaptuk, bajnoki mérkőzésen 2010. novemberében szenvedtünk utoljára vereséget, és Somogyjádról egyetlen ellenfelünk sem tudott győztesként hazautazni.

 

Ifjúsági csapatunkat sem érheti kritika az elért 5. helyezés miatt, hiszen ez volt az elvárás és a realitás. Fiataljaink teljesítménye változó volt, mert a szép győzelmek mellett, gyengébb csapatok elleni, nem várt vereségek, döntetlenek jellemezték a szezont.

 

Nehéz idényen vagyunk túl, mert a növekvő költségek, és a csökkenő támogatások miatt nagyon szűkösek voltak az anyagi lehetőségeink, illetve rengeteg sérülés hátráltatott minket. Azért, hogy sikeresen be tudtuk fejezni ezt a bajnokságot külön köszönet jár támogatóinknak, mert nélkülük ez nem ment volna. A legnagyobb segítséget, továbbra is Somogyjád önkormányzatától kapjuk, de támogatóink közt szerepel a Jádi ZRt., Gelencsér András, Somogyi József vállalkozók, valamint a csapat Baráti Köre is. Bízunk benne, hogy a jövőben is számíthatunk rájuk.

 

 Sok pihenésre nincs idő, hiszen augusztusban máris indul a 2011/2012-es bajnokság, és a vezetőségre a legtöbb feladat is ekkor hárul. A nevezéseket július 8-ig kellett leadni, és az átigazolási időszak is rövidesen kezdődik. A játékoskerettel kapcsolatban, ami biztosnak tűnik, hogy távozóink lesznek, akiket fiatal játékosok igazolásával szeretnénk pótolni. A felnőttek felkészülése július 15-én pénteken indult. Heti két edzőmérkőzést és egy edzést terveztünk az első bajnoki fordulóig, aminek időpontja augusztus 14. vagy augusztus 21. lesz. Az ifjúsági csapatból egy ember fog csak „kiöregedni", kettő másik személy távozása vagy maradása egyéb okoktól függ. Az ifi első edzésére már július 12-én sor került, ugyanis július 17. és július 23. között a Youth Football Fesztiválon vett részt, ahol minden nap pályára kellett lépniük. Várakozáson felül 3. helyezést értek el, amelyhez ezúton is gratulálunk!

 

A felnőttektől az idei évhez hasonlóan azt várjuk, hogy a tabella első felében végezzenek, míg ifistáink esetében már nagyobb lesz az elvárás, mert amennyiben terveink szerint sikerül együtt tartanunk a társaságot, akkor az első három helyezés valamelyikének megszerzését sem tartjuk elérhetetlennek.

 

Ami újdonság lesz, hogy az általános iskolával együttműködve, tervezzük a 7, 9, és 11 éves gyerekek (fiúk és lányok) versenyeztetését, bajnokságban indítását. Bízunk benne, hogy a gyerekek és a szülők körében is támogatásra talál ez a törekvésünk, melyről többet majd a tanév megkezdése után tudunk mondani.

 

Reméljük, hogy a tervekből valóság lesz, szakosztályunk valamennyi tagja, támogatója, szurkolója megelégedésére.

 

Birkás Béla


NŐI LABDARÚGÁS

 

Sporttörténeti sikert ért el a női labdarúgó csapatunk. Az NB II. nyugati csoportban ezüstérmet szerzett.

 

Az 5 éve nagy lelkesedéssel induló csapat óriási eredményeket tudhat maga mögött. Az utánpótlás nevelésének területén is szép sikereket ért el.

 

Már a tavasszal is lehetett hallani olyan hangokat, hogy veszélybe kerülhet a csapat további szereplése. Sajnos, a hírek mára beigazolódtak. Az ezüstérem átadásával megtörtént a somogyjádi női labdarúgó csapat megszűnésének kimondása. Ennek oka elsősorban az anyagi helyzetre vezethető vissza, de egyéb tényezők is közrejátszottak.

 

Köszönjük a csapat tagjainak az elmúlt öt évet, köszönjük Ress Antalnak, az SZKKSE elnökének, az SE technikai vezetőjének áldozatos munkáját.

 

Köszönetünket fejezzük ki Birkás Bélának, a csapat trénerének, Androsics Lajosnak, az ifjúsági csapat edzőjének és mindazoknak, akik munkájukkal, pozitív hozzáállásukkal, a feltételek biztosításával segítették a csapatot.

 

Köszönjük, hogy Somogy megye első nagypályás női labdarúgó csapata Somogyjád színeiben szerepelhetett.EZÜSTÉRMES JÁDI LABDARÚGÓK 2011.

 

  Ezúton gratulálunk mind a női, mind a férfi labdarúgóknak az elért eredményhez!


Forrás: Jádi Újság

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates