Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam 124. szám 2011/3. május-június-július

2011-07-29

EGY ÉVE TETTÜK LE AZ ALAPKÖVET, - S MÁR EGY FÉL ÉVE AZ ÚJ INTEGRÁLT LÉTESÍTMÉNYBEN VAGYUNK!

Lassan már fél éve, hogy beköltöztünk a Lenin u. 3. szám alatti, volt TSZ iroda épületbe.

 

Január 3-a óta a fogorvos, gyermekorvos és a családgondozók itt várják az ügyfeleket.

 

Bővült az idősek nappali ellátásának létszáma is. Naponta jönnek a szépkorúak, hogy eltölthessenek egy kellemes és hasznos napot egymással.

 

Az igényesen kialakított nappali helyiségben lehetőség van arra is, hogy az időseknek előadásokat tarthassunk. Többek között Pál Márta tartott színvonalas beszámolót indiai útjáról fényképekkel illusztrálva.

 

Felde Katalin dietetikust hallgathatták meg az érdeklődők az egészséges életmódról, egy másik alkalommal pedig az időskori táplálkozásról.

 

Horváthné Szegi Gyöngyi, körzeti ápolónő kötetlen beszélgetés formájában az időskori betegségekről tájékoztatta a jelen lévőket. Nagyné Csányi Erzsébet az egészséges táplálkozásról beszélt a jelen lévőknek.

 

Tomics Sándor előadása a betöréses lopásokról szólt, mire kell figyelni az időseknek.

 

Különböző termékbemutatók során az ellátottak kipróbálhattak gyógyászati segédeszközöket, infralámpákat, masszírozó készülékeket, életmód tanácsokat hallgathattak meg.

 

Az ellátottaknak, amennyiben igénylik naponta étkeztetést is biztosítunk; ha elfáradtak egy kedves és meleg hangulatú szobában pihenhetnek, alhatnak.

 

2011. január 1-jével, mint új szolgáltatás „családi napközi"-t indítottunk, ahol 20 hetes kortól 14 éves korig lehetőségük van a szülőknek, hogy gyermeküket elhelyezhessék, míg dolgoznak, vagy esetleg bevásárlást végeznek.

 

Naponta két gondozónő felügyel a gyermekekre, vidám szórakoztató feladatokkal gondoskodnak a szabadidő hasznos eltöltéséről.

 

Az udvaron és a csoportszobában minden korosztályú gyermek megtalálja a számára megfelelő játékot, könyvet.

 

Közösségi termünk hasznára vált a Somogyjádon működő egyesületeknek, csoportoknak, hogy gyűléseiket havi alkalommal itt rendezhessék meg. Hallgathattunk egészségügyi előadást a száj higiénéről, helyes étkezésről, a Somogyjád könyvről és ami kimaradt belőle, KMB-s előadást a vagyonvédelemről, a közrendről, a Magyar Rákellenes Liga Kaposvári Csoportjának előadását a daganatos betegségekről, de a számítógépes tanfolyam is itt zajlott 15 fővel keddi és csütörtöki napokon.

 

Intézményünk a főútvonalon jól megközelíthető helyen fekszik, közel az autóbusz állomás, a körzeti orvosi rendelő, a gyógyszertár és a védőnő.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!


Forrás: Jádi Újság

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates