Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam, 125. szám 2011./4. szeptember, október, november

2011-11-26

ÉVKEZDÉS A SOMOGYJÁDI ÓVODÁBAN

Minden évben nagy izgalommal várjuk az új kiscsoportos óvodásokat. Az óvónők már nyáron ellátogattak a gyermekekhez, hogy megismerkedjenek egymással. Az első napok mégis sírással teltek. A beszoktatás időszakában kiemelt figyelmet fordítottunk az újonnan érkező gyerekekkel és szüleikkel való jó kapcsolat kialakítására.

 

   A „régi" óvodások nagy örömmel érkeztek, és hamar birtokba vették az óvodát, a játékokat, a csodálatos udvart. Újra találkozhattak csoporttársaikkal, barátaikkal. A középső csoportban folytatódik a kompetencia alapú oktatás, nevelés, melynek keretében sok új játékkal, módszerrel ismerkedhetnek meg a gyerekek. A nagycsoportosok már az iskolára készülnek. Sok dolguk lesz ebben az évben.

 

   A gyermekek létszáma 75 fő. Mind a három csoportban két óvónő és egy dajka neveli, tanítja a gyerekeket. Eddéről, Várdáról, Alsóbogátról iskolabusszal érkeznek a gyerekek a dajkák kíséretével.

 

A munkánkat logopédus és fejlesztő pedagógus tanítónő is segíti. Ez megkönnyíti az óvoda-iskola átmenetet, hiszen az általuk szervezett foglalkozásokon már az óvodában megismerkednek a leendő tanítónőkkel a gyerekek. Heti egy alkalommal jó hangulatú zene-ovis játékra és hitoktatás gyakorlatra adunk lehetőséget az érdeklődőknek.

 

A szülői munkaközösség társadalmi munkával, anyagi juttatással sok segítséget nyújt óvodánknak. Támogatásukat köszönjük, továbbra is számítunk lelkes munkájukra.

 

   Alig kezdődött el az év, máris több programot szerveztünk. A Mihály napi vásáron gyümölcsért ajándékot adtunk. A középsősök és a nagyok Kaposváron voltak az új vásárcsarnokban. A nagycsoportosok szerepeltek az Idősek napi rendezvényen. A középsősök tök-partit rendeznek.

 

Köszönjük a fenntartó önkormányzatoknak, hogy a működéshez minden személyi és tárgyi feltételt biztosítanak számunkra.

 

                                       /Fehér Istvánné óvodavezető/


Forrás: Jádi Újság
Szerző: Fehér Istvánné, óvodavezető

Wednesday the 31st. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates