Akadálymentes logó

 

XX. évfolyam 132. szám 2013 / 1 január-február

2013-03-04

Sporthírek

 

  • VII. JÁD KUPA VII. alkalommal rendeztük meg Somogyjádon a Jád Kupát, a tervek szerint 30 csapatot felvonultató, legnagyobb teremlabdarúgó tornát Somogyban. A kilátogató nézők változatos mezőnnyel találkozhattak, és izgalmas mérkőzéseket tekinthettek meg. A nevezők közt megtalálhattuk a megyei nagypályás, valamint a városi kispályás bajnokságok csapatait, de kizárólag erre az eseményre összeállt társaságok is képviseltették magukat.

   A pénteki nyitónap mindjárt nagy meglepetéssel indult, hiszen a korábbi években hagyományosan jól szereplő, a csoport favoritjának tartott Somogyvár, valamint a zömében öreglaki játékosokra épülő Piros Hetes rögtön búcsúzni kényszerült a nyeretlen Batéval egyetemben. Első helyen, teljesen megérdemelten a somogysárdi „Csikócsapat" lépett tovább, akiket a lelkes játékot produkáló Orci követett. A szombati játéknapon újabb 15 együttesnek kellett volna pályára lépni, de volt csapat, aki „elfelejtett" megjelenni. Az igazán sportszerűtlen ebben az, hogy a rendezőket sem méltatta arra, hogy értesítse őket előre erről. A reggeli küzdelmek így csonka csoportban kezdődtek, de a papírforma ezúttal nem borult fel. A délelőtti csoportból a Club Chrome valamint a házigazda Somogyjád fiataljai jutottak tovább, a CD BOX, és az Alsóbogát csapatait megelőzve.

   A délután sem hozott meglepetést, mert a Bombardier Pub és a somogyjádi rutinosabb játékosokból álló Gomba Büfé magabiztosan lépett a középdöntőbe. Este a D csoport következett, melyben öt, gyakorlatilag közel azonos képességű csapat játszott egymással, ezáltal igazán izgalmas, érdekes mérkőzéseket láthattak a nézők.
   Ebből a szoros csatából az M-CAR és a Somogy Sportja került ki győztesen, és folytathatta a vasárnapi napon, de a Magyaregresnek, a Kadarkútnak és a Sördögöknek sincs oka a szégyenkezésre, mert bármelyikük tovább léphetett volna. Vasárnap újabb két selejtező csoporttal folytatódott a mérkőzés sorozat. Sajnos akadt ismét csapat, aki úgy gondolta, hogy az alvást választja a kora reggeli ébredés helyett, így négyen küzdöttek a két továbbjutást érő helyért. Az E csoportban az Andocs és a Gamás nem tudta megnehezíteni a csoportelső Két Testvér Pizzéria, és a szintén továbbjutó FIFA 2005 dolgát. Az alapszakaszt az F csoport küzdelmei zárták, melyben három, végső győzelemre is esélyesnek tartott csapat közül a Hidromobil kényszerült búcsúra a Kalózokkal és Kanizsa Klubbal együtt.

   Első helyen a megyei I. osztály listavezetője, a Balatonszárszó, másodikon pedig a Major Autó végzett.
   A délután a középdöntőkkel folytatódott, ahol a 12 továbbjutó csapat, hármas csoportokban mérkőzött az elődöntőért. Volt ahol teljesen körbeverték egymást a csapatok, és azonos pontszám mellett, a gólarány az M-CAR-nak kedvezett, amit az Orci, és a Bombardier Pub bánt. Szintén csak a gólarány döntött a FIFA 2005 javára, miután nem bírtak egymással a Balatonszárszóval, de előbbinek sikerült több góllal vernie a Somogyjádot, ami a továbbjutást eredményezte. A Csikócsapat viszonylag simán elintézte első meccsén a Somogy Sportját, majd a hajrában szerzett gólokkal verte a Gomba Büfét is. Parázs hangulatú csatákat hozott a Club Chrome, Major Autó, Két Testvér Pizzéria által alkotott csoport is, amiből utóbbiak kerültek ki győztesen.

   Az elődöntő első mérkőzése egygólos Csikócsapat győzelemmel zárult a Két Testvér Pizzéria ellen. A másik elődöntőben érvényesült a papírforma, mert a valamivel esélyesebbnek tartott FIFA 2005 megverte az M-CAR csapatát.

   A helyosztókra este 20:00 óra után került sor. Először a harmadik helyért a Két Testvér Pizzéria és az M-CAR lépett pályára, melynek eredményeként előbbiek léphettek fel a képzeletbeli dobogó 3. fokára. A döntő nagy izgalmakat, csatát hozott a két teljesen más játékstílusú, és átlagéletkorú FIFA 2005 és Csikócsapat között. A kérdés az volt, hogy a rutin, vagy a fiatalos lendület, gyorsaság hozhatja meg a tornagyőzelmet. Ahogy a korábbi években már többször, így ezúttal is a büntetőpárbajra maradt a JÁD Kupa eldöntése. Itt aztán érvényesült a rutin, vagy talán a szerencse, mert a FIFA 2005 győzedelmeskedett, de a Csikócsapat is mindent dicséretet megérdemel a tornán mutatott teljesítményéért. A legjobb kapus díját Hortobágyi Zoltán (FIFA 2005) érdemelte ki, a mezőnyjátékosnak pedig Kuti Richárdot (Csikócsapat) választották meg. Ez évben is megrendezésre került Somogyjádon a „Szomszédok" elnevezésű teremfoci torna a Somogyjád és környéki települések számára. Alsóbogát, Bodrog, Osztopán, Somogyjád, és Várda csapatai mérkőztek meg egymással körmérkőzéses formában.

   A sportszerű találkozókhoz nagyban hozzájárult Bogdán György és Széchenyi Attila játékvezetők működése, akik hibátlanul dirigálták le a szomszédvárak rangadóit.

   A torna végeredménye.1.       Bodrog

 

2.       Osztopán

 

3.       Somogyjád

 

4.       Alsóbogát

 

5.       Várda

 

A díjátadáson polgármesterasszony méltatta a torna során tanúsított sportszerűséget. Utalt arra is, hogy a jószomszédi kapcsolatok a kistelepülés életében jelentős szerepet kapnak.

 

                   Ress Antal - Birkás Béla

 

   • Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Lőrinczné Kiss Ilona polgármesterasszonynak, az SE labdarúgó szakosztályának, Juhász Andrásnak, Ress Antalnak és Birkás Bélának, sporttársaimnak, hogy súlyos sérüléssel járó sportbalesetem után segítettek, mielőbbi felgyógyulásom érdekében mindent megtettek.                                                                                                                                               Szabó Rajmund
  • Minden eddiginél aktívabb a röplabdaélet a tornacsarnokunkban. Az elmúlt években is szép számban rendeztünk tornákat a Somogy Megyei Röplabda Szövetséggel közösen, de az idei év a legmozgalmasabb. A megyei és a távolabbról érkező csapatok ebben a szezonban 7 napot versenyeznek nálunk.2012-2013-as Somogy Megyei Röplabda Bajnokság november 3-án kezdődött, a férfiaknál tíz csapat nevezett. Ebben az évben is tornarendszerben rendezik a bajnokságot a csapatok kérésére. Négy napra elosztva egy teljes kört játszanak decemberben, márciusban és áprilisban. A bajnokság helyszíne ismét Somogyjád.

 

Az első fordulóra november 3-án, a másodikra december 16-án került sor. A harmadik fordulóra március 2-án, a negyedikre pedig április 20-án kerül sor. Somogyjád csapata a tabellán két versenynap után, kevesebb mérkőzéssel a 2. helyen várja a folytatást. A résztvevők: Búzavirág I., Búzavirág II.,RÖAK- Fino-Kaposvár ifj. (versenyen kívül), Somogyjádi RSZSE,  Donner SK,  Egyetem I., RÖAK- Fino serd., RÖAK- 1MCM gyerm., PTE-PEAC (versenyen kívül), Egyetem II.

 

Évek óta Somogyjádon kerül megrendezésre a nagy múltú, felkészülési torna, a Kovács Rezső Kupa. Idén február 2-án tartottuk az 53. kupát.

 

Külön öröm számunkra, hogy a 10 csapat versenyében községünk csapata nyerte meg a kupát!

 

A januári nagy havazás miatt későbbi időpontra került a MIX bajnokság lebonyolítása. Örvendetes, hogy veszprémi és pécsi csapatok is jelentkeztek, érkeztek játékosok Budapestről is. Így az egész napos viadalon február 9-én léptek pályára a vegyes csapatok. Ebben a versenyformában a csapatot alkotó 6 játékosból 3 női és 3 férfi játékos játszik egyszerre a pályán. Idén 8 csapat vett részt a tornán, az első két helyezett csapat mindegyikének férfi tagjai a somogyjádi csapatból kerültek ki. Pályára lépett Somogyjád színeiben az amatőr, baráti csapat is, szerényebb eredménnyel, hisz nem volt könnyű dolguk a rutinos, nagy versenyzői múlttal rendelkező csapatokkal szemben.

 

Büszkén elmondhatjuk, hogy valamennyi csapat örömmel érkezik hozzánk, nagyszerű körülmények között, jó hangulatban, rangos versenyeken mérhetik össze tudásukat. A rendezvényekről a sporthíradások is elismerően tudósítanak.             

 

  Pánger Tímea  • Somogyjádi Sportcsarnok programjai 

03. 02. szombat 9 óra

 

          Röplabda Megyei Bajnokság

 

03. 23. szombat 15.30

 

         Somogyjád-Tamási

 

         kosárlabda bajnoki mérkőzés

 

04.06. szombat 9 óra

 

         Röplabda Torna

 

04.13. szombat 15.30

 

         Somogyjád-Kaposvár KK kosárlabda mérkőzés

 

04. 20. szombat 9 óra

 

          Röplabda Megyei Bajnokság

 

04. 21. vasárnap 14 óra

 

           Somogyjád-Tüskevár kosárlabda mérkőzés

 

04. 27. szombat 15.30

 

           Somogyjád-Mágusok kosárlabda mérkőzés

 

 

 

A rendezvényekre minden kedves sportot szeretőt hívunk és várunk.
  • Indul a bajnokság: a labdarúgók programjai03.02. szombat 14.30      Csurgó - Somogyjád

 

03.10. vasárnap 14.30    Somogyjád - Lábod


03.17. vasárnap 15.00     Nagyberki -Somogyjád

 

03.24. vasárnap 15.00    Somogyjád - M.csokonya

 

03.31. vasárnap 15.00    Babócsa - Somogyjád

 

04.07. vasárnap 15:30    Somogyjád- Kiskorpád

 

04.14. vasárnap 16.00    Karád - Somogyjád

 

04.20. szombat 16.30     Kaposmérő - Somogyjád

 

04.28. vasárnap 17.00    Somogyjád - B. keresztúr


A felnőtt meccsek előtt 2 órával U19 (ifi) mérkőzések.

 

 

 

A csapatok sok szeretettel várják régi és új szurkolóikat!


Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates