Akadálymentes logó

 

XX. évfolyam 132. szám 2013 / 1 január-február

2013-03-04

Jádiak Stefanjében

Tavaly november 9-én somogyjádi delegáció látogatott a horvátországi Stefanje nevű településre, hogy egy későbbi, települési szintű kapcsolat felvételéről tájékozódjon. A partnerkapcsolat felvételét Móring József Attila országgyűlési képviselő és Csúcs Tibor, a kaposvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke segítette.

 

A találkozón a polgármester, a képviselők, a helyi intézményi és civil vezetők saját tevékenységükön keresztül bemutatták a horvát települést, majd a somogyjádiak is tájékoztatták a vendéglátókat. Több közös kapcsolódási pontot is találtak a megbeszélés résztvevői. Kiderült, Horvátország uniós csatlakozása előtt hasznos tanácsokkal szolgálhatunk a horvátoknak.

 

A vendéglátók megmutatták Stefanje 700 éves templomát, amelynek Szent Istvánról elnevezett oltára a magyar szíveket is megdobogtatta. Ezt követően egy egyéni gazdálkodó sertéstelepét nézték meg. A falusi vendéglátással foglalkozó vendéglősnél elköltött jó hangulatú ebéd közben konkrét ígéretek hangzottak el a folytatásról is. Móring József Attila a Jád Tv-nek elmondta, örül, hogy munkatársaival részese lehetett a kapcsolatfelvételnek. A későbbiekben is szeretné figyelemmel kísérni a kapcsolat alakulását.

 

Mi pedig várjuk a folytatást. Bízunk benne, hogy Fernitz és Parajd után új települést, új embereket ismerhetünk meg, a partnerkapcsolat során új tapasztalatokkal gazdagodunk.


Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates