Akadálymentes logó

 

XX. évfolyam 133. szám 2013 /2. március-április

2013-05-15

Civilsarok

Április 20-án tartotta éves közgyűlését a Somogyjádi Polgárőr Egyesület, amely a somogyjádi, alsóbogáti és eddei polgárőröket tömöríti.  Az Alsóbogáton rendezett gyűlésen a jelenlévők meghallgatták és elfogadták az egyesület 2012. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját valamint a felügyelő biztos beszámolóját. Lőrinczné Kiss Ilona polgármesterasszony mindhárom település nevében köszönetet mondott a polgárőröknek. Elismerően szólt arról, hogy aktív civil szervezet a polgárőröké, mindig lehet számítani rájuk.  További eredményes szolgálatot kívánt az egyesületnek, amelynek jelenleg Somogyjád területén 6 csoportban 35 tagja és 2 támogató tagja van. Valamennyi tag rendelkezik polgárőr vizsgával. 2012-ben a csoportok az alábbiak szerint láttak el szolgálatot: 1.csoport 131 vezénylés, 498 óra, 2.csoport 78 vezénylés, 326 óra, 3.csoport 109 vezénylés 436 óra, 4.csoport 109 vezénylés, 464 óra, 5.csoport 120 vezénylés 526 óra, 6.csoport 202 vezénylés 716 óra szolgálat. A szolgálatból Tóth János elnök 210, Szentpáli Zoltán titkár 90, Fábics Vilmos 44 órával vette ki a részét. A polgárőrök a területen járnak, szőlőhegyeket ellenőriznek, rendezvényt biztosítanak, figyelő szolgálatot látnak el. Feladatukat legtöbbször éjszaka végzik. Rendkívüli esemény esetén a rendőrség kérésére plusz szolgálatot vállalnak. A helyi körzeti megbízottak is többször igénylik a polgárőrséggel közös munkát. A tavalyi évben 400 óra közös szolgálatot adtak. A pályázati lehetőségeket kihasználva 2012-ben a szervezet 420.000 Ft-ot nyert, amelyet technikai és egyéb felszerelésre, ruházatra költött. A polgárőrség kapcsolata a helyi társadalmi szervezetekkel, rendőrséggel jó.

 

Településünk valamennyi lakója nevében megköszönjük a polgárőrök munkáját. További eredményes szolgálatot, jó egészséget kívánunk. Bízunk abban, hogy új tagokkal is bővül az egyesület, hiszen egyetlen itt élőnek sem lehet lényegtelen, milyen a közbiztonság községünkben.

 


 

Tartalmas közösségi élet jellemzi a nyugdíjas egyesületet. A tagok a téli hónapokban is havi rendszerességgel találkoztak. Megünnepelték a névnapokat, a nőnapot. De kijutott a vidám ünneplésből a férfiaknak is, őket április 1-je alkalmából köszöntötték vicces műsorral a hölgyek. Az egyesület dalkörének tagjai hetente összejönnek, készülnek a májusi somogysárdi kulturális bemutatóra. A tavaszi időszakban kirándulást, kulturális programokat, terveznek az egyesület tagjai, aki szeretettel várják mindazokat, akik szívesen töltenék a szabadidejüket baráti közösségben.


Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates