Akadálymentes logó

 

XX. évfolyam 133. szám 2013 /2. március-április

2013-05-15

„Szemét-ügyek”

 

Az ingatlan tulajdonosok többsége határidőben egyeztette adatait a KVG Zrt-vel. Az első negyedéves számlákat már kiküldte a cég, azt mindenki megkapta. A számlán hét szállítás költsége szerepelt, mivel ebben az időszakban - a korábbi megegyezés alapján– zömében kéthetente szállították el a szemetet. Március 15-től hetente szállít a KVG Zrt., így a negyedéves díj is több lesz a következő számlán. Egy 120 literes gyűjtőedény szállításának ára alkalmanként 462 Ft. Somogyjádon ebből az ingatlantulajdonosok 344 Ft-ot fizetnek. Ahogy az a közmeghallgatáson is elhangzott, a képviselő-testület döntése értelmében a különbözetet, az ártalmatlanítás 118 Ft-os költségét ez évben az önkormányzat magára vállalta. (A környező települések többségén a 462 Ft-ot fizeti a lakosság. )

 

A szállítási díj csökkentéséről nincs konkrét információnk. Amennyiben lesz, tájékoztatjuk a Jádi Újság olvasóit.

 

Sajnos, egyre több településünk környékén az illegálisan lerakott szemét. A Somogyjádról kivezető utak mentén is köbméterszám gyűlik, de a volt somogyjádi szemétlerakó előtt is megtalálható a kommunális hulladék. Bár négy közfoglalkoztatottat alkalmaz pályázat keretében az önkormányzat az illegális szemét megszüntetésére, az így összegyűlt szeméthegyek felszámolása szinte lehetetlen feladat.

 

Kérjük az ingatlan tulajdonosokat, hogy a szervezett szemétszállítást vegyék igénybe, a hulladékokat tegyék be a gyűjtőedénybe! A KVG Zrt. autója félig üresen indul vissza Kaposvárra, pedig szinte mindent bele lehetne tenni a gyűjtőedénybe. A szerteszét heverő hulladék a környezetre káros, nem méltó Somogyjádhoz, hozzánk Az illegális szemétlerakók megszüntetése az önkormányzatnak, a településnek rengeteg költségébe kerül.

 

 Kérjük, segítsenek, hogy ne erre kelljen költenünk a pénzt. Van annak más helye is! 


Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates