Akadálymentes logó

 

XX. évfolyam 133. szám 2013 /2. március-április

2013-05-15

ADÓZÁS

Mindenek előtt ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni mindazoknak, akik a rettentő nehéz körülmények ellenére adófizetési kötelezettségeiknek határidőre eleget tettek! Napjaink nehéz gazdasági helyzetében ez rendkívül dicséretes és figyelemre méltó.

 

Ez évben a szokásostól eltérően korábban, már az első félévi esedékesség lejártát követően egy hónappal, küldtünk ki fizetési felszólításokat, mindazoknak, akiknek hátralékuk van.

 

Ezúton is kérjük, hogy, aki a kiküldött fizetési felhívással nem ért egyet, jelezze azt és egyeztetés végett akár személyesen, akár telefonon keresse fel az adóügyi ügyintézőt.

 

Sajnos több adózónál a munkanélküliség, betegség, vagy egyéb személyes tragédiák, nehéz sorsok következtében jelentős hátralékok halmozódtak fel. Kérjük, hogy ők, a családok tűrőképességét figyelembe véve, akár részletekben is, de mielőbb kezdjék meg adósságuk törlesztését. A késedelmi pótlékok, illetve az időközben esedékessé váló újabb adófizetési kötelezettségek miatt csak egyre nehezebb a hátralékok kiegyenlítése.

 

Ahogy az mindenki előtt biztosan ismeretes, központi döntés eredményeként az önkormányzatok bevételei jelentősen csökkentek. Az eddigi jelentősnek mondható gépjárműadó bevételeknek pl. már csak a 40 % marad az önkormányzat számláján, a 60 % pedig az állami költségvetést gyarapítja. A befolyt bevételekből biztosítja az önkormányzat az infrastruktúra és az intézmények működését, fenntartását. Így az önkormányzati bevételek realizálódása mindannyiunk közös érdeke.

 

Ezért kérjük Önöket, hogy akik eddig, azok ezután is időben egyenlítsék ki adószámláikat. Akiknek pedig hátralékuk van, és nem tesznek lépéseket annak csökkentése, megszűntetése érdekében, azokkal szemben végrehajtási eljárást leszünk kénytelenek lefolytatni (pl. munkabér letiltás, NAV-végrehajtás).

 

Megértésüket és belátásukat ezúton is köszönjük!

Forrás: Jádi Újság

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates