Akadálymentes logó

 

XXI. évfolyam 136. szám 2014/1 január-május

2014-05-20

Iskolások sikerei

A tavasz a különböző versenyek ideje az iskolában. Rövid összefoglalónkban a legkiemelkedőbb eredményeket szedtük csokorba, melyekhez gratulálunk.

  

Országos 2. hely a citerásoknak. A szombathelyi elődöntőből továbbjutva Gödöllőn, a háromévente megrendezésre kerülő Népzenét Oktató Zeneiskolák Országos Versenyén vett részt a művészeti iskola Péntöl citerazenekara. Husi Gyula tanítványai, a citerás lányok: Kovács Boglárka, Bózsa Aliz, Horváth Adél és Völgyesi Anna 2. helyezést értek el színvonalas műsorukkal.

 

Ismét hajlott a meggyfa Szennában. Rendszeres résztvevői a jádi citerások a „Hajlik a meggyfa” népzenei versenynek. Ez évben is szép sikerekkel érkeztek haza. A 2. osztályosokból álló zenekar ezüst, a harmadikosok zenekara arany minősítést szerzett. A 7. évfolyamosok országos versenyen járt Péntöl zenekara kiemelt arany minősítést kapott a neves szakemberekből álló zsűritől.

  

Ismét megrendezte a Természettudományok doktora elnevezésű komplex tanulmányi versenyét az iskola. A megmérettetésre a környék kilenc iskolájából érkeztek versenyzők. A diákok több tantárgyból adtak számot ismereteikről. Iskolánk tanulója, Tallián Dávid megnyerte a 8. évfolyamosok versenyét. Így ő lett a természettudományok 8. évfolyamos doktora.

  

Kell a vers. József Attila születésének napján, április 11-én 27. alkalommal rendezte meg a balatonszárszói általános iskola a hagyományos költészet napi megemlékezést. Az ünnepélyes megnyitót követően kezdődött a megyei József Attila szavalóverseny döntője, ahol a jádi iskolát Kovács Virág 8. osztályos tanuló képviselte. A megyei döntőn tizenhét település húsz iskolájának 41 diákja szavalt. Virág a kortárs szerző, Varró Dániel versének tolmácsolásával kiérdemelte a szakemberek dicséretét, és mosolyt csalt a zsűritagok és a közönség arcára.

  

Jó volt jádinak lenni Zimányban. A Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület költészet napi szavalóversenyének döntőjén Zimányban a somogyjádi iskolát népes delegáció képviselte. Mind az alsó mind a felső tagozatosok versenyében jádi sikerek születtek. Fehér Levente 1. osztályos tanuló, Balogh Zsuzsanna tanítványa 2. lett. Az alsósok versenyét a várdai Orbán Zsófia 3. osztályos tanuló nyerte. Őt Molnár Mária készítette fel a versenyre. A felsősök közt Süle Lilla 7. osztályos alsóbogáti tanuló 2. helyezést ért el, Kovács Virág 8. osztályos somogyjádi diák az 1. helyen végzett. Mindkettőjük felkészítője Bögös Lászlóné volt.

  

Mindemellett több helyi és városkörnyéki versenyen (pl. matematika, szépírás, történelem) jeleskedtek a diákok

Thursday the 7th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates