Akadálymentes logó

 

XXI. évfolyam 137. szám 2014/2 május, KÜLÖNSZÁM

2014-05-20

Tájékoztató pályázatainkról, beruházásainkról: Megújult épületbe érkezhetnek a vadászok

Kerti pavilon, bográcsozó és sütőhely is várja ezentúl a somogyjádi vendégházba érkezőket. A szolgáltatásokat 1 millió 900 ezer forintos uniós forrásból bővítik. A régi jegyzői épületet vadászok bérlik, a vendégház forgalma pedig az önkormányzat bevételét növeli.

 

Évente közel másfél millió forinttal gyarapítja a somogyjádi önkormányzat bevételét a helyi vendégház. Ide az ország minden részéről érkeznek vadászok-, mondja Lőrinczné Kiss Ilona polgármester. A helyi védett épületet 2006 óta folyamatosan újítják. Most egy kerti pavilont, bográcsozót és egy sütőhelyet is kialakítanak az udvarban a vendégek kérésére.

 

Lőrinczné Kiss Ilona, polgármester, Somogyjád:

 

- Nekünk nagyon fontos, hogy ezt a vendégházat illetve a hozzá tartozó udvari létesítményeket fejlesszük, hiszen a vendégháznak a bevétele az az önkormányzat bevételeit gyarapítja. Köztudott, hogy nem igazán jó a költségvetésünk és ezért az itt keletkező plusz bevételekből tudunk más feladatokat finanszírozni.


A beruházás egymillió-kilencszázezer forintból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatásával valósult meg az Európai Mezőgazdasági Fejlesztési Alap részeként.

Thursday the 5th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates