Akadálymentes logó

 

XXI. évfolyam 138. szám 2014/3 június-július

2014-08-05

Tájékoztató a beiskolázási segélyekről, tankönyvtámogatásokról

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Somogyjád Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. évben is tankönyvtámogatást, beiskolázási segélyt nyújt a különböző oktatási intézményekben tanuló somogyjádi gyermekek számára.

 

A helyi általános iskolában tanuló gyermekek, akik nem ingyenesen kapják a tankönyveket, maximum 7.000 Ft-ot fizetnek a tankönyvekért, a 7.000 Ft feletti összeget az önkormányzat szociális kiadásainak terhére átvállalja. A tankönyvtámogatást egyedi határozatokkal biztosítjuk a jogosultak számára.

 

Tankönyvtámogatást kapnak a középiskolások, gimnazisták is. Azon diákok, akik nem ingyenesen kapják a tankönyveket, 5.000 Ft-ot és a 10.000 Ft feletti rész 20 %-át kapják meg támogatásként, de maximum 10.000 Ft-ot. Kérjük a tanulókat, hogy a Tankönyvkiadó kiértesítését hozzák magukkal, amellyel a tankönyvek árát igazolják, hiszen itt is egyedi határozatokkal tudjuk biztosítani a támogatást.

 

A főiskolásokat, egyetemistákat ez évben is támogatni kívánjuk. Azon nappali tagozaton tanuló hallgatók, akik Bursa ösztöndíjban nem részesülnek, 10.000 Ft beiskolázási segélyt kapnak. Kérjük a hallgatókat, hogy a hallgatói jogviszonyról igazolást hozzanak magukkal a támogatás átvételéhez.

 

Az ismertetett tankönyvtámogatások és beiskolázási segélyek a Közös Hivatal házipénztárában kerülnek kifizetésre az alábbi időpontokban:

 

Általános iskolás gyermekek, középiskolások, gimnazisták tankönyvtámogatásának kifizetése:

 

- 2014. augusztus 7-én (csütörtök) 8 órától 16 óráig és 2014. augusztus 8-án (péntek) 8 órától 11 óráig

 

Főiskolások, egyetemisták beiskolázási segélyének kifizetése:


- 2014. augusztus 14-én (csütörtökön) 8 órától 6 óráig

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates