Akadálymentes logó

 

XXI. évfolyam 140. szám 2014/5 augusztus- október

2014-11-19

Sporthírek

Befejeződött a 2014/2015. évi megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság őszi idénye. Felnőtt csapatunk az előkelő 3. helyen zárta a szezont, és innét várja a tavaszi folytatást.

 

A nyáron sikerült egyben tartani a társaság nagy részét. Varga Tamás személyében egy fiatal, ambiciózus, megfelelő képesítéssel rendelkező edzőre bíztuk a szakmai munkát. Célként a dobogós helyezést tűztük ki, ami magában foglalja a megyei I. osztályba történő visszajutás lehetőségét is, de azt sem élnénk meg tragédiaként, ha ez az idei évben még nem jönne össze, és megtartanánk a jelenlegi harmadik helyet. A kezdés nem úgy sikerült, ahogy vártuk, mert munkahelyi elfoglaltságok, nyaralások, és egy példátlan sérüléshullám miatt több pontot elvesztegettünk, így hátrányba kerültünk az élcsapatokhoz képest. A 6. fordulótól viszont szerencsére fordulat következett be, összeállt a társaság, és sorra nyerte a mérkőzéseket, fokozatosan előre lépve ezzel a tabellán. Összességében elmondhatjuk, hogy elégedettek vagyunk az őszi szerepléssel, de ami még ennél is fontosabb, hogy a korábbi évekkel ellentétben most egy fiatal, egyben nagyon intelligens játékosokból álló csapat alakult ki, akik jó közösséget is alkotnak. Örvendetes, hogy edzőnk bátran ad lehetőséget az utánpótlásunkban nevelődött helyi játékosainknak és a nyáron igazolt fiataloknak is. Voltak, akik élni is tudtak ezzel, míg másoknak bizonyítaniuk kell még, hogy helyük van a felnőtt csapat keretében, ami nem csak a pályán mutatott teljesítményre, hanem a csapathoz, labdarúgáshoz mutatott hozzáállásra is vonatkozik.

 

U-21-es csapatunknál is komoly változások történtek. Egy mentálisan gyenge, fegyelmezetlen társaság helyett egy összetartóbb, fegyelmezettebb, lelkesebb csapat alakult, amiben nagy szerepe volt az új edzőnek, Androkity Balázsnak, aki egyben a felnőtt csapat egyik játékosa is. Komolyabb célokat nem tűztünk ki az ifi elé, és elégedettek vagyunk a szereplésükkel, középmezőnyben elfoglalt helyezésükkel.

 

A megyei II. osztályban is kötelezően indítani kellett korosztályos csapatokat a Bozsik program keretén belül. Jó látni, hogy a legkisebbek (7,9,11 évesek) is örömmel jönnek focizni, és ők jelenthetik majd a somogyjádi foci jövőjét. Azoknak a szülőknek külön köszönetünket fejezzük ki, akik elkísérik a gyerekeket, egyben besegítenek az utaztatásba.

 

Egy pályázatnak köszönhetően a tárgyi feltételeink is javulni fognak, hiszen megkezdődik a sportöltöző bővítése, és a sportpálya kerítésének cseréje. Ehhez a Magyar Labdarúgó Szövetség ad támogatást, valamint önkormányzatunk biztosítja az önrészt, ami szintén nem kis összeg. Persze nem csak ehhez, hanem a működésünkhöz is Somogyjád önkormányzata adta a legnagyobb anyagi hozzájárulást, amiért a köszönetünket fejezzük ki, ahogy azt valamennyi támogatónk, segítőnk, szurkolónk felé is tesszük, hiszen ők is részesei labdarúgócsapatunk elért eredményeinek, sikereinek.                                                   /Birkás Béla/


Gratulálunk a csapatnak az eddig elért eredményhez! További sportsikereket kívánunk.

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates