Akadálymentes logó

 

XXII. ÉVFOLYAM 141. szám 2015 / 1 január- március

2015-04-11

Az óvodából jelentjük

A Somogyjádi Mikrotérségi Mesevár Óvoda a hosszúra nyúlt telet vidám farsangi mulatsággal temette. Február 27-én jelmezes, zenés-táncos délutánt töltöttek a gyerekek szüleikkel, nagyszüleikkel és a meghívott vendégekkel. A programot Tibi Bohóc lufihajtogatással és interaktív műsorral színesítette. Köszönjük a szülők, szülői munkaközösségi tagok aktív részvételét, felajánlásait.

 

A nagycsoportos gyermekeink számára mozgalmasan telt a március hónap is, hiszen 6-án az óvoda-iskola átmenet részeként Gergely-járáson vettünk részt a 8. osztályosokkal együtt. Az iskola legnagyobbjai a vidám iskolába csalogató műsoruk után kézen fogva kísérték el óvodásainkat az iskola első osztályába. Másnap a nagycsoportosok szüleikkel, óvónőikkel együtt részt vettek az iskolában a leendő tanító nénik által tartott játékos „órán”, foglalkozáson. Nagyon tetszett a gyerekeknek, sok élménnyel gazdagodtak, ezzel is közelebb kerültek az iskolához, a pedagógusokhoz.

 

A Népegészségügyi Intézet munkatársa 9-én egy játékos foglalkozássorozat első lépéseként „Ismerd fel, tanuld meg a veszélyjeleket!” címmel tartott foglalkozást. Mesén, mondókákon keresztül ismerhetik meg a gyerekek a maró, veszélyes anyagokat, és azok jelölését. Az Integrációs Pedagógiai Program részeként a hónap végén Dr. József István okleveles szakpszichológus tartott az intézmény pedagógusainak (25 fő) konfliktuskezelő tréninget.

 

A József Attila versmondó verseny középdöntőjébe óvodánkból három nagycsoportos: Bencze Zolta, Fehér Panna és Lóth Noémi jutott tovább. Gratulálunk nekik! Pannáért a somogyjádi döntőben is szoríthattunk, hiszen továbbjutásával ott is képviselte óvodánkat.

 

A húsvéti készülődésből minden gyermek és felnőtt kivette a részét, tojást festettek, ajándéktárgyakat készítettek otthonra kifújt tojásból, papírból, különféle ötletes alapanyagokból. Nyuszifészket készítettek, amibe aztán a megérdemelt ajándék is belekerült.

 

A 2015/2016-os nevelési évre beiratkozásra várjuk a kedves szülőket, gyerekeket. Erről személyre szóló meghívót, tájékoztatót küldtünk azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke 2016. május 31-ig betölti a harmadik életévét, és Somogyjádon illetve annak felvételi körzetében él. Minden érdeklődőt szeretettel


vár a Mesevár!                        Kurucz Gáborné óvodavezető

Monday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates