Akadálymentes logó

 

XXII. ÉVFOLYAM 141. szám 2015 / 1 január- március

2015-04-11

Ez történt

 

Nőnapi bált szervezett az önkormányzat március 7-én a művelődési házban. Igazi, hamisítatlan mulatságon vehettek részt azok, akik elfogadták a meghívást az ingyenes, batyus rendezvényre. A remek zenekar - a marcali Nosztalgia trió - változatos, hangulatos zenét játszva biztosította a talpalávalót. A tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára többek közt a helyi vállalkozóknak, magánszemélyeknek, a jádi kertészetnek és az önkormányzatnak köszönhetően.

 



 

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően megújultak közművelődési színtereink is, amelyeket szeretne élettel megtölteni a képviselő-testület. Ezért az ez évi községi rendezvénytervben több olyan programot, rendezvényt terveztek – a hagyományos rendezvények mellett – amelyek újszerűségükkel, közösségkovácsoló erejükkel hívogatók lehetnek az itt élők számára. Így jutott a szervezők eszébe az Esti beszélgetések sorozat ötlete is. Az év során 5 alkalommal lesz vendég 1-1 előadó, akivel érdeklődésre számot tartó témáról beszélgethetnek a jelenlévők. Elsőként Dr. Winkler Ferenc múzeológus folytatott eszmecserét az érdeklődőkkel arról, ki is, mi is a magyar? A rendezvényen komoly, mégis mindenkit foglalkoztató témák kerültek szóba.




 

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékeztünk 2015. március 13-án a Művelődési Házban. Polgármesterasszony köszöntőjében méltatta az ünnep jelentőségét, majd átadta a községi elismeréseket. Külön elismerésben részesült Haraszti Ferenc és Haraszti Dávid önkéntes tűzoltó és polgárőr munkájáért, közéleti tevékenységéért. Elismerést kapott a közéletben, a nyugdíjas egyesület érdekében hosszú időn át végzett önkéntes munkájáért Borbély Jószefné.


 

 

Dr. Pékó Teréz gyermekorvos több évtizedes lelkiismeretes gyógyító munkájáért kapott elismerést.


A közélet számos területén végez önkéntes munkát Rosta László, aki többek közt a tűzoltóként, polgárőrként, a nyugdíjas egyesület tagjaként, a katolikus egyház érdekében végzett munkájáért kapott elismerést. A közösségért, a közművelődés terén végzett munkája elismeréseként díjat vehetett át Kurucz Gáborné, a Mesevár óvoda vezetője.

 

Somogyjádért díjban részesült több évtizeden át végzett kiemelkedő pedagógiai, kulturális és közösségi munkájáért Molnár Mária, az általános iskola pedagógusa. Somogyjádért díjat vehetett át Ress Antal több évtizedes közösségi, sport és közéleti tevékenységéért. Somogyjádért díjat kapott Molnár Csaba, az általános iskola tanára több évtizedes pedagógiai és közművelődési tevékenységéért.

 

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk.

 

A díjátadást követően színvonalas, lélekemelő ünnepi műsort tekinthettek meg az ünneplők, amelyet Bencze Beáta, Tóthné Bali Klára és Tóth Tibor János állított színpadra. A műsorban közreműködtek az általános iskola és a művészeti iskola tanulói.

 

Az ünnepség az emlékparkban koszorúzással ért véget.

 



 

Somogyjád adott otthont a magyar költészet napja tiszteletére a Közkincs Egyesület által szervezett versmondó versenynek április 11-én. A művelődési házat zsúfolásig megtöltő vendégeket Lőrinczné Kiss Ilona köszöntötte. Jó helyre került a rendezvény– mondta -, hisz a jádiakat különös kapocs fűzi a költészethez. Kovács Virág József Attila verssel idézte meg a költőóriást. A területi bemutatók legjobbjait szakértő zsűri, köztük Hornung Gábor, a Csiky Gergely Színház szervezésének vezetője, színművész, bírálta el. A jádi versenyzők közül eredményesen szerepelt Fehér Panna nagycsoportos óvodás, akit Schiberna Orsolya és Varga Zsófia készített fel a versenyre.  A felső tagozatosok közt 3. helyen végzett Boros Boglárka, Bögös Lászlóné tanítványa. A felnőtt korcsoportban 3. helyezést ért el Taranyi Lászlóné Piroska néni. Gratulálunk! A verseny szünetében a Kiskondás együttes szórakoztatta a közönséget, jókedvre derítve kicsiket és nagyokat. Köszönjük a szervezésben, megvalósításban részt vevők munkáját. Igazi versünnep volt!

 

(További képek a Facebookon láthatók, valamint a fotógalériában)

Tuesday the 27th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates