Akadálymentes logó

 

XXII. ÉVFOLYAM 142. szám 2015 / 2 április-június

2015-07-15

KICSENGETTEK…

Véget ért a 2014/2015-ös tanév, amely a tanulás és a hagyományos programok mellett számos újdonságot és eredményt is hozott az iskola életébe. A tavaszi időszak a versenyekről szólt. Versmondóink a Közkincs Egyesület által szervezett verseny mellett a nagybajomi és mernyei iskolában, valamint a kaposvári járási versmondó versenyen is sikerrel szerepeltek. Boros Boglárka 5. osztályos tanulónk különösen sikeres volt ez évben, a Balatonszárszón rendezett megyei József Attila szavalóversenyről a „Regösök húrján” elnevezésű regionális versenyre is továbbjutott Bögös tanárnő felkészítésével. A versmondás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyerekek képzőművészeti tehetségének fejlesztésére is, ennek köszönhetően számos díjat nyertek el a különböző rajzpályázatokon.

 

11. alkalommal rendeztük meg a járási iskolák részvételével a „Természettudományok Doktora” komplex tanulmányi versenyünket, ahol nagy örömünkre Zsákai Soma 7. osztályos tanulónk első helyezést ért el. Jól szerepeltek tanulóink a hagyományos Zrínyi és Alapműveleti matematika versenyeken is.

 

A tanév során több sportversenyen is képviseltette magát iskolánk. Teremlabdarúgó tornán vettek részt csapataink Kaposfőn és Öreglakon, de önkormányzati segítséggel a Bozsik labdarúgó programban is részt vettek Bogár István testnevelő tanárral.

 

Ötödik alkalommal szerveztük meg a „Felém szalad Somogy” című, 3 hetet meghaladó projektet, amely a szűkebb haza, „Somogyország” értékeivel ismertette meg a hetedikeseket formabontó tanórákon, és érdekes délutáni foglalkozásokon. A 3. osztályosok „Eleink életével” ismerkedtek a témahét keretében, a negyedikes gyerekek és szülők pedig felkészültek a felső tagozatra.

 

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás kialakítására. Ennek érdekében idén is részt vettünk a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” akcióban, valamint papírgyűjtést is szerveztünk a szülők segítségével.

 

Május hónapban minden osztályunk jó hangulatú tanulmányi kiránduláson, a nyolcadikosok 3 napos Erzsébet-táborban vettek részt az osztályfőnökök szervezésében, mely programokat a Szülői Munkaközösség is támogatott.

 

Művészeti iskolás növendékeink és csoportjaink szép sikerekkel, minősítésekkel, elismerő szavakkal tértek haza a különböző versenyekről, bemutatókról. A tanév végi vizsgaelőadásokon ízelítőt kaphattak a szülők is a gyerekek fejlődéséből. A művésztanárok lelkes munkájának eredményeképpen nagy élményt nyújtottak a zongora, citera és néptánc tanszak növendékei. A tanulmányi munka hatékonyságát számos eredmény bizonyítja. A tanulók tanév végi átlaga 4,05. A 2-8. évfolyamosok közül 15 tanuló vihetett haza kitűnő bizonyítványt, és 14 jeles eredmény is született. A szakkörök, tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozások a tanulók eredményeinek javítását szolgálták, ahogy a házi versenyek szervezése is. Ez évben az országos kompetenciamérés eredményével is elégedettek vagyunk, ahogy a továbbtanulási mutatókkal is. A 26 végzős diák 54%-a gimnáziumban, érettségit adó középiskolában tanul tovább. Bízunk benne, hogy megállják helyüket választott iskolájukban. Intézményünk sikeresen pályázott a TÁMOP-3.1.4.C jelű felhívásra. „A nevelés kiteljesítése a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában és tagiskoláiban” című projektünk 31.795434 Ft összegű támogatásban részesült. Ennek keretében második, harmadik és negyedik osztályos tanulóink tájfutó versenyen vettek részt, a 4-5. évfolyamos diákok pedig négy napig Fadd-Domboriban táboroztak. Augusztus végén további hasznos, érdekes programmal folytatjuk a pályázat megvalósítását. A tanévet gyereknappal zártuk, majd június 20-án megható ünnepség keretében búcsúztunk a ballagó nyolcadikosoktól, osztálykeretben adtuk át a bizonyítványokat. A nyári vakáció idején is több programot kínáltunk a diákoknak. A tanítók 2 hetes nyári napközit szerveztek az alsós kisgyerekeknek, 20 tanuló pedig a „Hozzuk közelebb a kultúrát” elnevezésű 4 napos programon vett részt az iskolában és a környéken. Honlapunkon és Facebook oldalunkon további részleteket olvashatnak fenti programjainkról, eredményeinkről. Mindenkinek feltöltődést nyújtó, élményekkel teli, kellemes nyarat kívánunk! Köszönjük partnereink támogatását. Kovács Gyuláné főigazgató

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates