Jádi újság
XXII. ÉVFOLYAM 144. szám 2015 / 4 július-szeptember
2015-09-28
Ha ősz, akkor gesztenye!
Íme egy finom recept mindenki örömére:
Hozzávalók: 25 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 dl víz, 1 evőkanál ecet, 25 dkg gesztenyemassza, liszt a nyújtáshoz, szóráshoz, kevés margarin a tepsi kenéshez.
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval, hozzáadjuk a vizet és az ecetet. Jól összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, egy napra folpackba tekerve hűtőbe tesszük. Másnap a tésztát lisztezett deszkán kb. 5 mm vékonyra elnyúltjuk. Kb. 6-7 cm-es négyzeteket vágunk, és mindegyik közepébe teszünk egy kis kupac gesztenyemasszát. Átlósan felgöngyöljük, meghajlítva, a két végét összenyomva alakítjuk ki a karikaformát. Így rakosgatjuk kikent, liszttel szórt (vagy sütőpapírral bélelt) tepsire. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt világos zsemleszínűre sütjük. Jó étvágyat!