Akadálymentes logó
Vissza

XXII. ÉVFOLYAM 145. szám 2015 /5. október-december

2015-12-16

Ez történt

2015. november 14-én ismét megrendezésre került a szülők - nevelők bálja, amely most a Jótékonysági mulatság nevet kapta. Nagy izgalommal kezdték el a szervezést a szülői munkaközösség tagjai. Kitartó munkájuknak és a felajánlásoknak hála, sikerült szép összeget összegyűjteni. Sokan jöttek el a mulatságba szórakozni is, és növekvő izgalommal várták a 24 órakor tartott tombolasorsolást, mert a fődíj nem volt más, mint egy 3 napos pihenés 2 főre félpanziós ellátással a balatonszemesi Hotel Szinbádba. A jó hangulatról Dj Tego gondoskodott, aki hajnal 3-ig pörgette a jobbnál jobb slágereket!

 

Köszönjük a számtalan tombola felajánlást, amely pénzben és tárgyakban érkezett. Köszönjük a szülői munkaközösségek munkáját, amelynek köszönhetően ismét egy sikeres rendezvényt tudhatunk magunk mögött.                                     /Laczkó-Papné Bank Beáta/

  

Új színfolttal gazdagodtunk. Az orvosi rendelő előtti parkban szabadtéri pavilont alakítottak ki a közmunka-program dolgozói. A különleges fonatú falak Erdélyi László keze munkáját dicsérik. Október-novemberben a pavilonban őszi hangulatú, színes látványosság volt látható. Az adventi, karácsonyi időszakban betlehemet helyeztünk el benne. A betlehem alakjait Horváth József somogyjádi fafaragó készítette. Köszönjük önzetlen segítségét. Bízunk benne, hogy jövőre újabb alakokkal bővülhet az életkép. A pavilont a somogyjádi lakosok mellett a falunkon áthaladók is megcsodálják. Terveink közt szerepel, hogy mindig az épp aktuális évszaknak, ünnepnek megfelelő dekoráció köszönti az erre járókat, az átutazókat.


Tökfaragást szervezett az önkormányzat Laczkó-Papné Bank Beáta közművelődési referens segítségével az életmódházban. A kertekben kevés tök termett, de szerencsére az önkormányzat vásárolt faragni valót. Kicsik és nagyok jó hangulatban faragták a tökszépségeket. Közben a segítőknek köszönhetően főtt a tea, aminek a hidegre fordult időben nagy sikere volt. Az életmódházban többféle kézműves foglalkozásra is volt lehetőség. A sötétség beálltával a faragásokat az alkotók nagy derültség közepette kiállították, majd meggyulladtak a mécsesek is. Sokáig nézelődtek az emberek a tökkiállításon. Még késő este is többen megálltak, hogy megcsodálják az alkotásokat.

  

Kicsik és nagyok. Októberben köszöntöttük községünk legifjabb lakóit és a 60 éven felülieket. A Berkenye utcai faültetésen az idén 15 baba nevében ültettek fát a szülők. Jó egészséget, sok örömet kívánunk minden babának és szüleiknek. Az idősek napja alkalmából polgármester asszony köszöntötte a rendezvény résztvevőit. Az óvodások és iskolások műsora után Kiss Dániel szórakoztatta a vendégeket. Természetesen nem maradt el a finom vacsora és a tánc sem. Jó egészséget kívánunk községünk minden szépkorú lakójának!A Nyugdíjasok Somogy Megyei Egyesülete díjat adományozott Szentpáli Imrénének, a nyugdíjas korúakért végzett több évtizedes munkája elismeréseként. Margit néni a díjat Nagyatádon, a Szépkorúak gálaműsorán vette át Stickel Jánostól, a megyei szervezet elnökétől. Gratulálunk.


A jádi gyerekeket is meglátogatta a Mikulás. December 5-én délelőtt a sportcsarnokban a hangulatot a Gullliver együttes színvonalas interaktív műsora alapozta meg. A gyerekeket kézműves foglalkozás és a csarnok kínálta játéklehetőségek várták. A Mikulás minden 14 alatti gyermeknek átadta az önkormányzat ajándékát. Köszönjük Víg Józsefnek, hogy igazi fehérszakállúként évek óta segíti a rendezvény lebonyolítását.

Tuesday the 6th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates