Akadálymentes logó

 

XXII. ÉVFOLYAM 145. szám 2015 /5. október-december

2015-12-16

Hírek az iskolából

Zajlik az élet az iskolában. Mint arról az intézmény honlapjáról és hivatalos facebook oldaláról is értesülhettek, sokszínű a diákélet Jádon.

 

A TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0603 azonosító számú „A nevelés kiteljesítése a Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában és tagiskoláiban” című pályázat keretében változatos programok valósultak meg iskolánkban 6.895 ezer Ft értékben. Júniusban az alsó tagozatos tanulók tájfutó versenyen próbálhatták ki magukat, majd szeptember ugrókötél programon vettek részt. Júniusban a 4. és 5. évfolyamosok 5 napos erdei iskolában vettek részt Fadd-Domboriban. Augusztus végén a 6. évfolyamosoknak nyílt lehetősége arra, hogy természet közeli sporttáborban bővítsék ismereteiket Balatonszemesen. A digitális tartalmak, taneszközök oktatási gyakorlatban való használatához kapcsolódóan bemutató foglalkozással összekötött műhelyfoglalkozást tartott az alsó tagozatos munkaközösség. A továbbiakban többek közt 2 db fehér tábla, 2 db interaktív tábla, 1 db számítógép, 3 db projektor, 3 notebook szolgálja a fenntartást. A pályázati támogatás lehetővé tette a pedagógusok ismereteinek bővítését is. 20 pedagógusunk vett részt 30 órás képzésen.

 

Sikeresek diákjaink a különféle megmérettetéseken. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja és a Karaván Művészeti Alapítvány „Ki Mit Tud?” gálát rendezett Kaposváron. Az előválogatót követően a zsűri által legtehetségesebbnek ítélt gyermekek mutathatták be tudásukat, köztük iskolánk négy tanulója is. Kalányos Róbert 8. osztályos, Kalányos Viktória és Kállai Zsófia 7. osztályos, valamint Ignácz Richárd 5. osztályos tanulónk sikeres szereplésükért különdíjban részesültek. Az eredményhez jelentősen hozzájárult Farkas Krisztián lakásotthon vezető és Molnárné Egri Júlia zenetanár tehetséget felkaroló hozzáállása. A Nagyberki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola rajzpályázatán Somogyi Luca 2. osztályos tanuló művével 2. helyezést ért el, Somogyi Fanni 5. osztályos tanuló 3. díjat nyert. Felkészítő tanáruk Ágfalvi Adrienn volt. A Diákolimpia keretében Kadarkúton megrendezett játékos sportversenyen iskolánk csapata a 3. helyen végzett. A lelkes csapatot Nagyné Tóth Ágnes és Bogár István testnevelő készítette fel a versenyre. Az elért eredményekhez gratulálunk!

 

A tanév eddig eltelt hónapjai bővelkedtek programokban. A diákok megemlékezést tartottak október 6-a és október 23-a alkalmából. A halottak napja közeledtével gyertyagyújtással emlékeztek a gyerekek és a nevelők az iskola volt pedagógusaira. Az ünnepi megemlékezések mellett novemberben iskolánk névadójára emlékeztünk. A Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület november 20-án rendezte meg az Európai Mézes Reggeli programot, amelyhez iskolánk is csatlakozott. A gyerekek nagy örömére - hüllő és ásványkiállítást szerveztünk az aulában. December első napján az elsősök mutatták meg szüleiknek, az óvó néniknek, hogy szeptember óta milyen sokat tanultak már az iskolában. A Mikulás is ellátogatott hozzánk. A felsősök vetélkedőt szerveztek. Az alsó tagozatosokat a tanító nénik – a már hagyománnyá vált - bábelőadással lepték meg. Iskolánkban a december az adventi várakozás jegyében telik. Az izgatott készülődést sok-sok ünnepi program fűszerezi. Lázasan készülnek a gyerekek a karácsonyi műsorokra.

 

Sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a munkánkhoz nyújtott segítséget. Bízunk abban, hogy 2016-ban is számíthatunk a szülők, a munkánkat segítők támogatására. Eredményes, boldog új évet kívánunk!

 

                                         Kovács Gyuláné főigazgató

Wednesday the 18th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates