Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 


 

„Balatoni nyár kicsit Más-ként”


Beszámoló


2022.07.10-15. között Balatonlellén táboroztunk ahol 15 gyermek, két kísérő és egy pedagógus vett részt, aminek költségéhez 700.000 Ft támogatást nyert roma önkormányzatunk a
Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság jóvoltából.

A tervezett létszám és programok közül igyekeztünk mindent megvalósítani annak ellenére, hogy a kért támogatás felét kaptuk csak meg. Mivel a gyerekek már nagyon várták a tábort, nem szerettük volna senkinek a jelentkezését visszamondani, mondván hogy nincs rá pénz. Így önkormányzatunknak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia, és még egyszer ennyi pénzt hozzá kellett tenni, hogy minden az elképzelésünk szerint megvalósulhasson a tábor ideje alatt. Így tudtuk biztosítani többek között a hajókirándulást, élményfestést, kézművesfoglalkozásokat, cirkuszi előadás megtekintését, póló/trikó festést, pótvacsorákat, fagyizást a balatoni fürdésen kívül. Minden résztvevőnek a zárónapon apróbb tárgyjutalmat sikerült átadnunk, így nem távozott a táborból üres kézzel senki az élmények mellett. A résztvevők betekintést nyerhettek a roma kultúrába, mesén, daltanuláson keresztül. Ízelítőt kaptak a roma szokásokról, a nyelv kialakulásáról. Mivel Dr. Orsós Anna romológus (aki az előadást tartotta volna) nem tudott részt venni, a rövid áttekintést a témában Bogdán Istvánné roma önkormányzat elnöke és Sándor Tímea zenepedagógus tolmácsolásában hallgathatták meg a résztvevők.


A tábor ideje alatt minden reggelt tornával, szoba tisztasági verseny pontozásával kezdtünk. A táborban kialakítottuk a csoport együttélési szabályait, amit minden résztvevő elfogadott, felnőt gyerek egyaránt ( az üdülő házirendje, gyülekező helye, ideje, közlekedés a tábor területén, szobák használata, köszönés, ébredés, lefekvés, stb.).


A szülőket egy zárt csoportot létrehozva a közösségi oldalon folyamatosan tájékoztattuk az
eseményekről, képekben és szóban egyaránt.

 

 

Fotódokumentáció:

 

 

 

Thursday the 25th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates