Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 


 

A rendezvényt roma önkormányzatunk közösen szervezte meg a nagy önkormányzattal és más civil szervezettel a somogyjádi szabadidő parkban, amihez 300.000 Ft-ot nyert Önkormányzatunk a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Jóvoltából. Ezt megelőzően felhívást tett közzé önkormányzatunk a punya sütő versenyre, ami a Jádi Újság augusztusi számában jelent meg.


A felhívásra mindössze négyen jelentkeztek, pedig ettől sokkal többen (tudomásunk szerint) sütnek otthonukban heti szinten punyát. A díjak átadására a zsűrizést követően a színpadon került sor, ahol az egyik zsűritag adta át az oklevelet és a díjat a versenyzőknek.


Az eredeti programban még szerepelt a Kiskondás együttes, mint fellépő, de sajnos a 3 fős együttes két tagjának lebetegedése miatt elmaradt. Igy ők egy később megrendezésre kerülő Családi Napon léptek fel, aminek költségét roma önkormányzatunk viselt.


A nap folyamán a vállalkozók együtt főztek csapatokba, így önkormányzatunk is. Tárcsán készült sertéstarja és a lecsó nagy sikert aratott a résztvevők körében, amit sokan meg is kóstolhatták az elkészített punyával.


Az est fénypontja a Kanizsa Csillagai együttes fellépése volt, amire a környékbeli településekről is érkeztek lelkes rajongók. A beás nyelven is éneklő együttessel a nézők együtt énekelték a dalokat.

 

Fotódokumentáció:

 

Thursday the 25th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates