Akadálymentes logó

 

XVI. évfolyam 100. szám /2007/3. június-július-augusztus

2007-09-03

Kirándultunk

Gyulán és Aradon jártunk

Az önkormányzat többéves hagyományához hűen ismét szervezett falukirándulást. Idén is kétnaposra, az úti cél a távolinak tűnő Gyula és a határ túloldalán fekvői Arad. Nagy sikere volt a kezdeményezésnek, mivel összesen 104-en, két nagy busznyi ember jelentkezett.
Augusztus 2-án, az első napon megtekintettük az útvonalra eső nagyobb városokat, így jártunk Kecskeméten, megtekintettük a főteret és városházát. Tovább haladva megálltunk a szarvasi arborétumnál, ahol a 42 hektáros terület árnyat adó fái alatt frissítettük magunkat. Három órakor már gyulai Várfürdőnél voltunk, ahol a bőséges medencekínálatból válogathatott kiki kedvére. Persze volt, aki mégis a vízpartot választotta…
A vacsora és szállás elfoglalása után esti sétára indultunk. Nagy meglepetésre gyönyörű esti városkép tárult elénk, megvilágított szökőkutak, vízesések, hangulatos kerthelyiségek és a sok-sok ember szinte tengerparti hangulatot idéztek.
Másnap délelőtt nappal is megnéztük a nemrég felújított városközpontot, majd útnak indultunk a határ felé. 75 kilométer után érkeztünk meg Aradra, ahol idegenvezető segítségével megnéztük a vértanúk emlékművét, a szabadságszobrot, illetve a főbb nevezetességeket.

Aradról visszatértünk Gyulára és felmentünk a várba, hogy aztán lendületet vegyünk és meg se álljunk Somogyjádig. Ez majdnem sikerült is, hiszen remek tempóban, egy megállással szerencsésen hazaérkeztünk.

Forrás: Jádi Újság

Sunday the 4th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates