Széchenyi 2020. - befektetés a jobe
Akadálymentes logo

 

XVI. évfolyam 101. szám 2007/4. szeptember-október

2007-10-08

Falunapot tartottunk

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb falunapját tartottuk szeptember 15-én, a jádi hagyományoknak megfelelően szeptember harmadik szombatján. Nagy érdeklődés fogadta a rendezvényeket. A főzőversenyen 24 csapat indult, a résztvevők arany, ezüst és bronz minősítést kaptak A sportcsarnokban a teremfoci-rajongók élhették ki ebbéli szenvedélyüket, a kultúrára vágyó látogatók pedig Igaz Gyula festőművész képeit tekinthették meg.
Kora délután került sor a Berkenye utcai ifjúsági sorházak ünnepélyes átadására, és így már ünnepélyesen is birtokba vehették a fiatalok a lakásokat. A szalagátvágásra Dr. Kolber István országgyűlési urat kértük, aki azt kívánta a fiataloknak, hogy a lakás az otthonuk is legyen, és a játszótér folyamatosan legyen gyerekzsivajtól hangos.
Somogy megye 2-es választókerületének a képviselőjeként, Dr. Kolber István meghirdette a virágos porta versenyt a körzetében, a győztesek a jádi falunapon vehették át az okleveleket és tárgyjutalmakat. Ezt követően a legszebb, leggondozottabb somogyjádi porták tulajdonosai vehettek át oklevelet, valamint egy-egy tuját.
A falunapi programok között szerepeltek egészségügyi mérések, gyerekprogramok, ügyességi és erőnléti versenyszámok. Délután felléptek a jádi és osztopáni nyugdíjas egyesület tagjai, énekelt a közönségnek Volford Ildikó, valamint cigány táncokat mutattak be a nagyberki hagyományőrző egyesület tagjai. Újdonságnak számított és sokan kíváncsiak voltak a Mókuskerék motoros bemutatóra.
A falunapi versenyek eredményhirdetésére 5 óra után került sor, melynek átadásában Gelencsér Attila, Somogy Megye Közgyűlésének elnöke közreműködött. Estefelé a fiatalok vették birtokba a színpadot, énekelt a VOX együttes, melynek tagja Husi Bence, illetve a Flamingó táncegyüttes emelte a jádi fiúk adrenalin szintjét. Aztán következett a várva várt Desperado koncert, és természetesen idén sem maradhatott el a cukoreső és a tűzijáték sem. A falunapot jó hangulatú utcabál zárta, még éjfélkor is tele volt az iskola udvara.
Köszönjük a támogatóknak, hogy pénzbeli és egyéb támogatásokkal hozzájárultak a sikeres falunap rendezéséhez. A pénzbeli támogatási összeg közel 500 ezer forint.
A 2007. szeptember 15.-én megrendezett falunapon a következő ingatlantulajdonosok részesültek a "virágos és gondozott porta" díjban: Bálizs Ferenc, Fehér István, Györék Tibor, Horváth János, Horváth Lajos, Horváth Zsolt, Huszti Csaba, Kovács Lászlóné, Lestyán Mihály, Lukács Sándorné, Magyarné Járfás Katalin, Borbély Zsolt, Nagy László, Rózsa Norbert, Rózsa Roland, Sánta Józsefné, Szabó Andrea, Szabó Sándorné, Szekeres Sándor, Takács Ernő, Ürge Lajos, Jádi Zrt.
Valamennyiüknek gratulálunk!

Forrás: Jádi újság

Wednesday the 24th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates