Akadálymentes logó

 

XVII. évfolyam 120. szám /2010/4. szeptember-október november

2010-11-02

A DUNÁNTÚL LEGJOBB SZÓLISTÁI VERSENGTEK SOMOGYJÁDON

Nagy megtiszteltetés érte településünket. Somogyjád adott otthont a VI. Országos Ifjúsági Szólótáncverseny dunántúli döntőjének.

 

A néptáncművészet legizgalmasabb bemutatói a szólótánc fesztiválokon láthatók. Magyarországon gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályok részére rendeznek szóló versenyeket. Az Országos Ifjúsági Szólótáncverseny dunántúli területi döntőjét október 8-án tartotta meg a kiíró intézmény: az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Somogy Megyei Néptáncszövetség, Somogyjád Község Önkormányzata és az Illyés Gyula Iskola Óvoda Szakmai és Szakszolgálat közreműködésével a somogyjádi művelődési házban.

 

A somogyjádi mellett a további területi döntők Szarvason és Nyíregyházán zajlottak. A megmérettetésre az ország több mint 40 településének csaknem 60 együtteséből közel 300 versenyző nevezett.

 

Somogyjádon csaknem 100 főnyi Komlóról, Székesfehérvárról, Pécsről, Szekszárdról, Győrből, Tatáról, Budapestről, a Duna-Tisza közéből, Kalocsáról, Százhalombattáról, Biatorbágyról, Budakalászról valamint a Vajdasági Óbecséről érkezett néptáncos fiatal mutatta be táncait az országos hírű szaktekintélyekből álló zsűri előtt. A versenyzőknek egy kötelező táncot, majd egy általuk szabadon választott tájegység táncát kellett előadniuk. A színes és gazdag tánckincs, a Kárpát-medence férfi és páros táncanyaga sokszínű lehetőséget biztosított a versenyzők számára, és értékes szórakozást nyújtott a nézőknek.

 

A községünkbe látogató táncosok, vendégek elismerően szóltak közterületeinkről, középületeinkről; vendégszeretetünkről. Azt ígérték, visszatérnek még hozzánk. Mi pedig szeretettel várjuk őket.

 

A szervezők nevében minden közreműködőnek köszönjük a segítséget.

 

Bögös Lászlóné


Forrás: Jádi Újság

Tuesday the 11th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates