Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam 123. szám 2011/2. február-március-április

2011-04-21

VÁRHATÓAN 25 KISGYERMEK KEZDI MEG AZ ELSŐ OSZTÁLYT A SOMOGYJÁDI ISKOLÁBAN

Március végén lezajlott a leendő 1. osztályosok beíratása. A somogyjádi iskolába 25 kisgyermeket írattak be szülei.

 

Az iskolai életformába való beilleszkedés bizony igen nagy feladat elé állítja az óvodából kikerülő gyermekeket. Az iskolai élet szabályainak betartása komoly erőpróba valamennyiük számára.

 

A minél probléma mentesebb iskolakezdés érdekében már a beíratást megelőzően több közös programot szervezett a gyerekek és szüleik számára a két intézmény.

 

Az ismerkedés az óvodában, a csoportszobában kezdődött. Az első osztályt indító tanító nénik meglátogatták a gyerekeket a csoportban. Ezt követően szülői értekezletet szerveztek, ahol a leendő elsős tanítók megismerkedtek a szülőkkel, felvázolták nevelési elveiket, ismertették módszereiket. A főigazgató asszony tájékoztatást nyújtott az intézmény programjáról, életéről.

 

Szép hagyomány, hogy március 12-e közeledtével, Gergely napkor, a 8. osztályos tanulók meglátogatják a nagycsoportosokat, és a Gergely-járással iskolába hívogatják őket.

 

Az idén a két 8. osztály március 10-én látogatott el az oviba, ahol vidám műsor keretében mutatták be a kicsiknek az iskolai életet. Az óvodások szintén műsorral kedveskedtek a nagyoknak, majd a 8. osztályosok átkísérték a nagycsoportosokat az iskolába, az 1. osztályba. Itt találkozhattak volt óvodástársaikkal is.

 

Az iskolával történő ismerkedés újabb állomásaként a leendő elsősök és szüleik bemutató foglalkozáson vehettek részt március 12-én az iskolában. A tanító nénik játékos tanórát tartottak, amin a leendő tanítványok nagy szorgalommal vettek részt. A vidám foglalkozást sok szülő megtisztelte. A program a felújított iskolaudvaron fejeződött be, ahonnan a kisgyermekek csak hosszas szülői rábeszélés után indultak haza.

 

Az óvoda-iskola átmenet következő lépéseként a tanító nénik a nyár folyamán otthonukban látogatják meg leendő tanítványaikat, hogy szeptember 1-jén már régi ismerősként üdvözölhessék egymást.

 

            Kovács Gyuláné     Bögös Lászlóné

 

                 főigazgató          iskolaigazgató


Forrás: Jádi Újság
Szerző: Kovács Gyuláné és Bögös Lászlóné

Tuesday the 29th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates