Akadálymentes logó

 

XVIII. évfolyam 124. szám 2011/3. május-június-július

2011-07-29

EREDMÉNYES ÉVET ZÁRT AZ ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY

A tanévben 56 zene és 81 néptánc tagozatos gyermek vett részt a művészetoktatásban. Különlegesség volt a nagycsoportos óvodásokkal indult előképzős csoport.

 

Az előképzősök évzáróműsoron mutatkoztak be szüleiknek, míg a zongoristák, Molnárné Egri Júlia növendékei a községi ünnepségek, bemutatók szereplői voltak. Első ízben szerveztek művészeti találkozót Somogyjádon a szereplési lehetőség érdekében.

 

Gazdag évet zárt a citera tanszak is, Husi Gyula tanítványai. Magyaregresen arany minősítést szerzett a Katica zenekar. Az országos zeneiskolai népzenei verseny körzeti válogatóján, Szombathelyen szerepelt a Jádika és a Katica zenekar.

 

Nagy büszkeségünkre a IV. országos népzenei verseny döntőjében Gödöllőn a Katica zenekar 1. díjat kapott.

 

A „Hajlik a meggyfa" regionális népzenei versenyen Szennában a Pengettyű zenekar arany minősítést szerzett. Ezen kívül kiállítás megnyitókon, falunapokon láthattuk, hallhattuk őket.

 

A néptáncosok Tengertánc Együttese az Egyűd néptánc versenyen ezüst minősítést szerzett Tóth Tibor János: Pásztorfogadás Buzsákon című koreográfiájával. Tapsolhattunk táncos lábú fiainknak és lányainknak a tanszaki bemutatón, karácsonykor, március 15-én, a falunapokon.

 

A VI. országos szólótánc verseny területi döntőjének megrendezése nagy megtiszteltetés volt a somogyjádi néptáncosok számára.

 

Gratulálunk! Kitettek magukért a művészeti iskola növendékei. A versenyeken történő részvételhez anyagi segítséget nyújtott az iskola alapítványa. Köszönjük szépen a szülők és az alapítvány támogatását.


Forrás: Jádi Újság

Thursday the 19th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates