Akadálymentes logó

 

XXI. évfolyam 137. szám 2014/2 május, KÜLÖNSZÁM

2014-05-20

Pályázati forrásból szépült a Somogyjádi Művelődési Ház

Több éve várt a település a művelődési ház felújításra. Somogyjád Község Önkormányzata a munkálatok elvégzésére az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejlesztése keretében nyújtott be finanszírozási kérelmet. A sikeres pályázat keretében megújult a művelődési ház.

 

A település életének, ünnepeinek hagyományos helyszíne a Művelődési Ház, amely ezen MVH-s támogatásnak (5. 712.000 Ft) köszönhetően, összesen 7.254.000 Ft-ból újult meg, amelyhez az Önkormányzat 1.542.000 Ft-tal járult hozzá. A felújítás során az épület nyílászáróinak cseréje történt meg, hőszigetelt ajtók, és ablakok kerültek beépítésre. Új burkolat került a nagyterem elhasználódott padlózatára. Közfoglalkoztatásban belső festési munkák is készültek a színpad felújításával együtt.


A művelődési ház elsődlegesen községi életének, rendezvényeknek ad helyszínt, de nagyon sokszor járási és kiskörzeti bemutatók is voltak már a művelődési házban illetve projektekhez kapcsolódó képzések is. Nemcsak a helyieknek adnak itt kikapcsolódási teret, hanem a környező településekről is átjönnek a kikapcsolódni vágyók. - mondta Lőrinczné Kiss Ilona, Somogyjád polgármestere.

Tuesday the 27th. Hosted by KoViSoft.Hu - Joomla Templates